augustus : Romeo & Julia in Friulië

il tramonto_foto ad smets_villa otellio_romeo e giulia_storia vera_2Dat het beroemde balkon in Verona van Romeo & Julia eigenlijk ‘nep’ is, dat wisten we al jaren, maar dat het echte verhaal van Romeo en Julia (Giulietta) zich helemaal niet in Verona heeft afgespeeld, is nog niet zo gek lang bekend. Op ruim 20 km van ‘ons’ Pertegada ligt het dorpje Ariis met Villa Ottelio, waar het liefdesdrama van de jonge Lucina Savorgnan en Luigi da Porte zich echt afspeelde.

Op de foto het échte balkon van de twee geliefden en de gedenksteen die aangeeft dat dit het geboortehuis van Julia (Giulietta in het Italiaans).

lees hier meer over op de blog van ‘il Tramonto’

stella_boschi_laguna_ad smets_3313b

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *