juni: Regatta van Venetië

DSC03620La Regata Storica di Venezia
De Regatta van Venetië
Ieder jaar vindt de regatta plaats. De enige mogelijkheid om zeker te zijn dat je op zondag het centrum van Venetië bereikt, is de auto thuis te laten en de trein te pakken. Ook wij deden dit om een paar uurtjes te genieten van deze unieke stad die zich met recht een centrum van de wereld mag noemen.

Het kanaal ligt vol met prachtige boten uit de 13e eeuw. Langs de kant staan honderdduizenden mensen om dit spektakel gade te slaan. Na de historische optocht over de ‘Canal Grande’ volgen vele soorten wedstrijden gondelvaren. De zogenaamde “Voga alla Veneta“, de speciale riemslag is een ruim duizend jaar oude sport die in de lagunes van Venetië werd bedreven.

DSC03503

Helaas moesten we de historische optocht vanaf een (prachtige) brug aanschouwen, want we kwamen niet tot aan het grote kanaal. Alles was vol en afgesloten zodat men toegangsprijzen konden vragen tot 60 Euro! Tja, dat hoort erbij!
DSC03609
Het is toch gelukt een paar mooie foto’s te maken en daarna hebben wij op een andere plek enkele wedstrijden van dichtbij en onder echte Venetiaanse burgers kunnen beleven. Het enthousiasme, de ijver van de gondeliers, de pracht en praal, de omgeving, alles was overweldigend. Een aanrader voor iedereen! Mensen, wat een mooie stad!

Venetië ligt op 75 km afstand van Pertegada. Je kunt met de auto naar deze wereldstad, met de boot of lekker makkelijk met de trein voor € 12,- p.p. (retourtje). En ‘s avonds gewoon weer lekker eten bij ristorantino Agli Angeli, de puike ‘pizzeria’ bij ons in het dorp.

DSC03614

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *