juli: Vliegshow boven het strand van Lignano

frecce tricolori_ad smets_2377Iedere zomer vindt in de Italiaanse badplaats Lignano (op 6 km van Villa Greta) de vliegshow plaats van Le Frecce Tricolori (Italiaans voor de driekleurige pijlen), het demonstratieteam van de Italiaanse luchtmacht. We waren al trots op dit internationaal beroemde ‘squadra’, maar sinds dit team wordt aangevoerd door de Italiaans/Nederlandse commandant Jan Slangen, zijn we nóg trotser.

Groot spektakel
Zo’n dag betekent niet alleen een spektakel in de lucht, maar ook op de grond. Lignano telt ’s winters 7.000 inwoners en huisvest tijdens een evenement als vandaag bijna 400.000 bezoekers. Zelfs langs de kustlijn liggen honderden jachten, zeil- en moterboten om vanaf het water het spektakel goed te kunnen zien. Het strand staat vol met bezoekers die allemaal omhoog kijken en gewapend zijn met fotocamera en i-phones. Geen idee hoeveel foto’s er tijdens de vliegshow worden gemaakt. We hebben in de afgelopen jaren geen vliegshow gemist, toch blijven ook wij trouw iedere keer honderden plaatjes schieten.

frecce tricolori_ad smets_2256Oranje Boven!
De straaljagers spuiten traditiegetrouw de kleuren van de Italiaanse vlag: groen-wit-rood. We verdachtten de commandant Jan Slanger ervan dit jaar een – letterlijk -Nederlands tintje te hebben toegevoegd, want één van de strepen was toch meer oranje dan rood

 

 

frecce tricolori_ad smets_2294 frecce tricolori_ad smets_2270

 

 

frecce tricolori_ ad smets_2042

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *