januari: Ook Monique van de Ven ontdekt Friulië

De wijnstreek Friuli in Noordoost-Italie staat bij kenners bekend om de bijzondere wijnen van hoge kwaliteit, echter blijven deze wijnen relatief onbekend bij de ‘gewone’ wijndrinkers. Soms helpt het wanneer een Bekende Nederlander deze wijnen aanprijst. 

Wij vertoeven al jaren in de Noord-Italiaanse regio Friuli Venezia Giulia – kortweg Friulië. Deze regio met fantastische wijnen is relatief onbekend in Nederland, een reden te meer voor ons om in ‘il Tramonto’ dit onder de aandacht te brengen. Gelukkig krijgt Friulië met haar wijnen stapje voor stapje meer aandacht en nemen importeurs en restauranthouders de Friulaanse wijnen steeds vaker op in hun assortiment.

Soms helpt een bekend gezicht
Een duwtje in de rug kan iedereen gebruiken en een BN-er die zich op tv lyrisch uitlaat over Friulaanse wijnen draagt zeker bij aan de bekendheid van deze regio.

Monique van de Ven & Klaas Drupsteen tijdens de opnames van ‘Wijn met Karakter’ (Omroep Max)

Tijdens het programma ‘Wijn met Karakter’ van Oproep Max gaat een vinoloog met actrice Monique van de Ven op zoek naar een wijn die bij haar karakter past. Samen maken ze een gastronomische roadtrip door de wijnregio Friulië. Ze bezoeken wijnbarretjes, slapen bij de wijnboer en helpen mee met de pluk. En uiteraard proeven ze karaktervolle Friulaanse wijnen. Monique van de Ven was niet alleen enthousiast over de wijnen, maar was lyrisch over de fantastische regio: “Wat is het hier verrukkelijk” riep ze “Wij rijden tussen de wijnranken, zien overal de bergen en aan de ene kant kijken we naar Slovenië en aan de andere kant de zee. Wat een oase!”

Klik hier om de uitzending te bekijken en wellicht word je net als Monique van de Ven verliefd op ‘ons’ Friulië.

Het glooiende heuvellandschap van het wijngebied de ‘Collio’ met vooral beroemde witte wijnen

Met dank aan: Oproep Max, NPO.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *