september: Nieuwe gids met historische tuinen en parken in Friuli

Een nieuwe gids met 50 publieke historische tuinen en parken in de regio Friuli Venezia Giulia. In het Engels (en Italiaans) met plattegrond en fietsroutes.
A guide to the historic parks and public gardens in Friuli Venezia Giulia.

Een Italiaanse vriendin werkt bij onderdeel van de regio FVG (Friuli Venezia Giulia) waar alle monumenten, kerken, villa’s, kastelen en kunstschatten worden gecatalogiseerd.

Twee geleden bracht zij samen met collega’s een prachtig boek uit met foto’s en beschrijvingen van de meest bezienswaardige privétuinen rondom de villa’s van de voormalige adellijke families die deze Italiaanse regio rijk is. Een ware catalogus met de meest historische tuinen, parken met zeldzame bomen. Echter, een groot deel van deze tuinen is niet toegankelijk voor het publiek. Jammer, ons inziens een gemiste kans, want het blijft bij een naslagwerk.

De Groene Schoonheid
Ze maken het goed met de uitgave van een tweede boek:

La Verde Bellezza – The glory of green

De titel zegt het al, een uitgave ook in het Engels! Dit keer een gids met 50 historische parken en tuinen in de regio FVG die voor publiek toegankelijk zijn. Met de geschiedenis van de tuin, het landhuis of kasteel.

Onlangs kregen we van Emiliana een (gesigneerd) exemplaar van dit boek, een handzame gids inclusief plattegrond en …….. – ja, de Italianen beginnen het te leren – FIETSROUTES.

We gaan zeker een paar historische tuinen bezoeken. Wanneer je ons blijft volgen op il Tramonto zie je foto’s zeker voorbijkomen.

Bedankt Emiliana De Paulis voor dit prachtige boek.

PS: onze Italiaanse vriendin Emiliana heeft internetvrees en wil perse niet op de foto.

KLIK HIER VOOR ALLE BLOGS OP ‘IL TRAMONTO’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *