Gastenboek

In Villa Greta ligt het ‘Groene Gastenboek’. Wij vragen alle bezoekers een bijdrage te leveren aan de ‘historie’ van Villa Greta.
Uiteraard vinden we het fijn om te vernemen of Villa Greta aan de verwachtingen van onze gasten heeft voldaan. Dit gastenboek is ook tevens een interessant naslagwerk voor nieuwe gasten. Wie is waar geweest; welke steden hebben ze bezocht; waar hebben ze nieuwe wijnen leren kennen….  En laten we eerlijk zijn, nieuwsgierig zijn we allemaal……

Familie De Lange, Oosterhout :  Hier is alles wat een mens nodig heeft. Niet alleen het huis zelf, maar zon, zee, mooie kleuren, vriendelijke mensen, cultuur en natuur. Wat de omgeving zo aantrekkelijk maakt is dat je steeds de bergen ziet. Een fotogenieke streek.
Een tip voor nieuwe gasten: vraag de huiseigenaren een dagtour te organiseren. Die brengen je naar de mooiste plekjes en wijnboeren met overheerlijke en betaalbare wijnen.
Kortom ons verblijf was boven verwachting.

 

Ko, Den Haag : Villa Greta is een heerlijk verblijf. Wat wil een mens nog meer…..
We hebben met Ad & Sjaak een ‘kroegentocht’ gemaakt. Een kroegentocht? Jazeker, samen met de heren bezochten we piepkleine frasca’s (wijnbarretjes bij de wijnboer aan huis) of achteraf gelegen (wijn)barretjes die een toerist nooit van z’n leven zou kunnen vinden. Wat een ervaring om dit zo tussen de lokale bevolking mee te maken. Een aanrader!
Uiteraard bleef het hier niet bij en hebben we zowel Venetië als Triest bezocht. Pertegada is de ultieme uitvalsbasis om van alles te ondernemen.

 

Timo Wilhelm & Elise :  Wir haben uns sehr gefreut in eurer schönen Wohnung Villa Greta wohnen zu dürfen. Dies baute für unseren Urlaub ein sehr gute Grundlage und wir fühlten uns dadurch schon vom ersten Tag an sehr wohl. Auch eure nette und aufgeschlossene Art ermöglichte uns einen leichten Einstieg in den Urlaub.
PS: Wir waren die Jüngsten (17 & 20 )

 

Familie Van Drunen, Kerkrade : Het fijne van de hele vakantie was dat je overdag strand, toerisme en stedelijk vertier had en binnen 10 minuten weer ‘thuis’ aan de locale wijn zat met een leuk boek of aan een gezellig spelletje met de hele familie. Villa Greta was top, super verzorgd. De Italiaanse stranden zijn enorm breed en de zee had een heerlijke temperatuur. We hebben zelfs heerlijk gewinkeld en ik had nooit gedacht dat een stad als Venetië zoveel indruk op me kon maken… We hebben al weer geboekt voor volgend jaar!

 

Familie Van Veluw, Barneveld :  Ja, dit jaar voor de derde keer in Pertegada. Weer andere dingen ondernomen: bezoek aan Gorizia en Cividale en wanneer je na een stadstoer binnendoor via de kleinere wegen terug rijdt, kom je de meest leuke dorpjes, kerken en mooie gebouwen onderweg tegen. We hebben zelfs dit jaar veel gefietst en de boottocht over de rivier de Tagliamento gemaakt. Wat hebben we genoten, super was het!!! Volgend jaar zijn we er weer. 

  

Familie Lander, Den Hoorn : 

Het was in één woord geweldig. We hebben veel ondernomen, maar helaas geen tijd gehad om alle mooie dingen in de omgeving te bekijken, maar dat is niet erg hoor. Het is gewoon een reden om nog eens een keer terug te komen en dan drinken we nog meer van die lokale frisse wijnen!

Familie Mulkens, Helmond : Ik kan me de dag niet heugen dat ik het erg vind om weer naar huis te gaan. Gewoonlijk vind ik 14 dagen al heel lang, maar er hadden er gerust nog 14 dagen bij gemogen. Villa Greta is TOP, het is een geweldige bungalow, met alles erop en eraan. Het meest fijne van deze omgeving is dat we hier omringd zijn door Italianen. We zijn wel eens bij het Gardameer geweest, maar daar zijn teveel Nederlanders! Wij willen graag een keer terugkomen, want we voelen ons hier thuis en er is nog veel te zien.

Els Smets & Bert Rutten, Roermond :

Wat fantastisch al die uitgebreide en uiterst hulpvaardige informatie die voorhanden is in deze vakantiewoning. Naast een aantal plaatsen bezocht te hebben, hebben we ook een fijne lange strandwandeling gemaakt. De volgende dag op de fiets naar de jachthaven vergaapt aan de enorme boten. Ook zijn we een keer spontaan de kerk van Pertegada binnengewandeld toen het koor aan het repeteren was. Heerlijk een half uurtje geluisterd. Dit kan allemaal in zo’n klein dorp, dat is toch fantastisch. Na een week heel warm weer sluiten we dan in de meest brede betekenis een heerlijke periode af.

 

 

Simone Korff de Gidts, Alphen a/d Rijn: Voor de tweede keer in Pertegada. Dit keer hadden we Ad & Sjaak ‘ingehuurd’ voor een ‘dagje Collio’ zoals zij dat noemen. De ‘Collio’ is een heuvelrijk wijngebied met overal tegen de hellingen wijnranken en cipressen. We keken onze ogen uit. De heren brachten ons op de mooiste plekjes en namen ons mee naar verschillende wijnboeren. Overal werden we hartelijk ontvangen en hebben we heerlijke wijnen geproefd…… en gekocht. Het was een goede keuze om de huiseigenaren in te schakelen, zonder hen hadden we dit zelf niet kunnen bedenken.  

Familie Rütten, Gennep :

Lieve Ad en Sjaak, we hebben genoten van het weer, de niet-Italiaans-ingerichte bungalow, de gastvrijheid en al het lekkere van Pertegada. De pizza’s van Agli Angeli zijn niet te versmaden; het Italiaanse ijs en de spaghetti waren heerlijk en niet te vergeten de lekkere malbech-wijn uit Precenicco. We hebben heel wat markten afgestruind en hebben op jullie aanraden leuke tochtjes gemaakt. Ook vaak lekker afgekoeld in de zee, af en toe met heerlijke golven om daarna weer terug te keren naar ons prettige onderkomen. En natuurlijk was Venetië de topper! Kortom: genieten, genieten, genieten! We gaan met een zeer voldaan gevoel weer terug naar Nederland.

 

Familie Langhorst, Gronsveld: In oktober naar Italië? Zonder al te veel verwachtingen van het weer, werden we enorm verrast. Het was echt zalig, tussen 20 en 25 graden, af en toe wat benauwd, maar heerlijk om buiten te zijn. Vooral om te golfen.

Het paradijsje Villa Greta, waar wij gebruik van mogen maken, zag er weer tip-top uit en we voelden ons zeer welkom. Al met al hebben we ontdekt dat het niet persé zomer hoeft te zijn om hier vakantie te vieren.

We weten nog niet wanneer we terugkomen, maar dat we terugkomen is zeker.

 

Bedankt voor alles.

 

 

 

 

Familie Focke, Aalter (België):

We voelden ons meteen goed thuis in deze oranje bungalow en verschoten van de grootte en: de voorzieningen van deze vakantiewoning. Iedere dag ondernamen we iets: Venetië is fantastisch! Bij aankomst vanaf het station (op aanraden van Ad & Sjaak) waanden we ons al in de wereld van Aladin. Verder bezochten we iedere keer een ander strand en Bibione is echt wel de topper. Ondanks muggenbeten was het een onvergetelijke week. Bedankt voor deze bungalow die ons een fantastische week bezorgde.

 

Hans & Linda, Eindhoven : Wat hebben jullie het hier goed voor elkaar. wat een fantastisch huis. Wat hebben genoten van het weer. In september hebben we iedere dag zon gehad, op het strand gelegen terwijl in Nederland de herfst al z’n intrede gemaakt had. Heerlijk uitgerust gaan we weer terug naar Eindhoven met heel veel mooie herinneringen!