Golfbanen

image346Liefhebbers van GOLF kunnen zich uitleven op de fantastische golfbanen die allemaal vanuit Pertegada goed bereikbaar zijn.

Op het regio-overzicht geven de rode vlaggetjes de verschillende golfbanen aan in de regio
Friuli Venezia Giulia.

Voor meer informatie (openingstijden en prijzen) verwijzen wij u naar onderstaande websites van de genoemde golfbanen.

Met dank aan twee fanatieke golfers Riet Smets & Ralf Langhorst, vaste bezoekers van Villa Greta. Hun ervaringen hebben we als commentaar en tips aangegeven bij de golfbanen.
Meer over hun golfpassie: http://www.langhorst-smets.nl/GOLF.htm

 

Golfbaan Lignano

Uitstekende baan, toestand het hele jaar door perfect. Vlakke parkland course met veel water, licht glooiend, wel moeilijk. Buitengewoon goede oefenfaciliteiten. Keuken matig en traag. Golfshop zeer goed gesorteerd. Wel een relatief dure baan.

http://www.golflignano.it/

 

 

 

Golfbaan Grado

Commentaar van ervaren golfers: “Op zich een mooie baan, maar moeilijk met veel water.

 

http://www.golfgrado.com

 

 

Golfbaan Triëst

De Golfbaan van Triëst is de oudste baan in Friuli en is schitterend gelegen met uitzichten over de stad. Licht glooiend, veelzijdige parkland course, maar niet in toptoestand, iets rommelig, maar charmant.
De keuken goed en goedkoop, zeer vriendelijke bediening

 

http://www.golfclubtrieste.net

 

 

Golfbaan Gorizia

Tricky parklandcourse in opkomst. Wordt elk jaar een stukje beter. Rustig gelegen midden in de wijnbergen, schitterende uitzichten. Baan moet nog “rijpen” maar zeer uitdagend, course management belangrijk. Super wijnboeren in de buurt. De moeite waard voor een dagje uit en dan even over de grens in Slovenië goedkoop tanken.

 

            http://www.golfgorizia.it/italiano/index.html

 

 

 

 

Golfbaan Udine – Fagagna

Volgens kenners de mooiste baan in Friuli (“Onze lievelingsbaan in de regio”). Zeer goed bereikbaar. Alles krijgt een top cijfer: van de kleedkamer (oud maar zeer schoon) tot het course design en de baan toestand. Parkland course met klassiek design, zeer glooiend, goede conditie gevraagd. Baan moeilijk maar eerlijk. Greens top, razend snel. Course management belangrijk. Iets voor de wat betere golfer.

Hier vond in mei 2010 de Italian Open voor senioren plaats. Ambiance mooi en klassiek, keuken uitstekend. Zeer vriendelijk personeel. Baan is het gehele jaar open, in de winter veel Oostenrijkers, in het voorjaar en zomer zeer rustig.

Greenfee ‘giornaliero’: je kunt dus de hele dag spelen tegen een 18 holes greenfee.

 

http://www.golfudine.com/

 

 

Golfbaan Castel d’Aviano

De Golfbaan van Castel d’Aviano is mooi gelegen, zeer uitdagend en tricky.

Vergt precies spel en kennis van de baan. Als je hier voor de eerste keer speelt is dat behoorlijk frustrerend (ondanks birdie boekje).

Ambiance vriendelijk. Keuken goedkoop met goede aanbiedingen.

http://www.golfclubcasteldaviano.it/

 

 

carnevale_venezia_13_ad smetsOVERIGE GOLFBANEN RONDOM VENETIË:
Naast bovenstaande golfbanen in de regio Fruili Venezia Giulia (FVG), zijn er verder nog fantastische golfbanen richting en in de buurt van Venetië:

VENETIË (Lido)
Een aanrader die door de rit c.q. tocht met de ferry boat naar het Lido absoluut de moeite waard is. Daardoor niet goedkoop. Oude klassieke parkland course, zeer veelzijdig, top toestand. Super ambiance, oudere leden zitten in ligstoelen bij het clubhuis om de putts op hole 18 te bekijken. De proshop is zeer klein maar redelijk gesorteerd. Keuken uitstekend en goedkoop. Houd ermee rekening dat je bij de ferry op de terugweg een uur in de file kunt staan.   http://www.circologolfvenezia.it/ (ook in het Duits / Engels)

 

 

JESOLO
Top moderne vlakke baan in een Championship formaat, Amerikaans design. Open baan, maar geen links course, makkelijk. Ambiance: modern, goed georganiseerd met tee times via email. Golfshop zeer goed esorteerd.
http://www.golfclubjesolo.it/  (ook in het Duits / Engels)

 

 

CAORLE (Pra delle torri)
Leuke parkland course met water en tricky course design, zeer vlak, direct aan zee, maar geen links course. Goede aanbiedingen voor spelers die vaker willen spelen en goedkoop sunset tarief.

 

http://www.golfcaorle.it/golf/en/golf-caorle.html

 

GOLFBANEN IETS VERDER WEG (leuk voor een dagje uit):

 – ASOLO            http://www.asologolf.it/


– VERONA           http://www.golfclubverona.com/

 

 

TIP: Veel golfers hebben in Nederland een zogenaamde Golf Fee Card. Hiermee kun je op 2.500 banen door de hele wereld spelen tegen een korting van meestal 20%. Italië is buitengewoon goed vertegenwoordigd en alle boven genoemde banen zijn aangesloten:  www.golfcard.de 

Riet_golf_1