Toeristische tips

vakantiewoning_italë_golf_fotoAdSmets_cypress_1

Ja, dit is echt Friulië: cypressen met de besneeuwde bergen op de achtergrond

Ontdek Noordoost-Italië
een eerlijk alternatief voor Toscane…

Ben je uitgekeken op Toscane met zijn vele toeristen en dure restaurants en hou je van lekkere lokale gerechten en goede wijn, ontdek dan eens Friulië (formeel FVG, Friulië Venezia Giulia) en de aangrenzende regio Veneto.

Een verblijf in Pertegada leent zich perfect als uitvalsbasis. Op 6 km afstand kun je genieten van een ontspannen zonvakantie op de goudgele stranden van Lignano of de badplaats Bibione.

In een ruimere straal vind je naast de grote en historische steden als Udine, Triëst, Padoa en de topper Venetië, de bergen, glooiende heuvels, de wijngebieden de Collio en de Prosecco-streek.

In alle windstreken tref je pittoreske, historische stadjes. Ideaal om er een paar in een dagtrip in te plannen.

Villa Manin - Passariano (Codroipo)

Villa Manin – Passariano (Codroipo)

Wijnproeven bij de talrijke wijnboeren die deze omgeving kent, is één van de favoriete bezigheden van vele gasten van Villa Greta. Zelfs een olijfolieproeverij is leuker en leerzamer dan je zou verwachten.

Wie deze regio écht wil leren kennen, ontkomt er niet aan Villa Manin ‘aan te doen’. Een enorm paleis met grote ‘armen’ waar de laatste Doge van Venetië heeft gewoond en waar de vrede tussen de Habsburgers en Frankrijk is getekend.

Uiteraard vergeten we niet de fantastische keuken van Noord-Italië te memoreren. En volop keuze uit overheerlijke pizza’s en het beroemde Italiaanse ijs. Nieuwsgierig?  Kom maar eens proeven!

In zomermaanden kun je het geluk hebben om een airshow mee te maken met spectaculaire capriolen van de beroemde pilotenteam ‘Frecce Tricolori’.

Onderstaande slideshow probeert je te verleiden om meer te willen zien van deze fantastische regio.